Fortsätt till huvudinnehåll

När får Peter huvudansvaret?Lade ner två timmar på att lyssna på Olof Lundhs intervju med Anders Svensson i den förres podcast. Den där intervjun som det blev lite rabalder kring för att Svensson kritiserade Hamrén. Men det var väl inga sensationer som uttalades? Svensson anser att förbundskaptenen vill vara populär till varje pris och att han anpassar budskapet så att mottagaren blir nöjd. Men sånt gör vi oss väl skyldiga till lite till mans?


Valde att lyssna på Anders Svensson med östgötska öron. Många öser beröm över Ödeshögssonen Peter Wettergren och Svensson är inget undantag. ”Den enda tränare som kunnat övertyga mig när vi haft olika åsikter. Peter kan verkligen fotboll”.

När så många berömmer Wettergren undrar jag varför han inte har huvudansvaret för ett lag?

Svensson om Ingesson: ”Klas är inte den största taktikern men har en naturlig pondus i omklädningsrummet på grund av sina erfarenheter från landslaget och spel utomlands.” Svensson anser att Ingesson är prestigelös och villig att lyssna på spelarnas åsikter.

Och hittills har väl Ödeshögskillarna lyckats rätt bra i Elfsborg. De gulsvarta ligger tvåa i tabellen. Ska bli intressant att höra tongångarna i oktober.

Om man ska tro Anders Svensson är allsvenska fotbollsklubbar rena samtalsklubbarna. Det förs ändlösa diskussioner om taktik, träning, spelfilosofi etc. Anders förespråkar konstruktiv, teknisk fotboll och föraktar storvuxna terränglöpare. Ibland är det viktigare att spela en attraktiv fotboll än att vinna.

Men vadå, invände Olof Lundh. Fansen anser väl att det är viktigast att laget vinner?

Nej, så enkelt är det inte, enligt Anders.

Framtiden? Anders har tillräckligt på banken för att klara livhanken året ut men tänker inte ligga på sofflocket när den aktiva karriären är slut. Han vill gärna kommentera fotboll på TV eller hjälpa till med utvecklingen av lovande ungdomar i Elfsborg, men man har inte fört några diskussioner med cheferna i klubben. Han säger att det är fotboll han kan och har svårt att omplantera sig till en annan yrkesroll vid 36 års ålder.

Mitt intryck av den nästan två timmar långa intervjun är delat. Anders Svensson framstår i vissa stycken som sympatisk och kunnig men också som grälsjuk och inskränkt. Ibland har han svårt att slutföra sina resonemang, särskilt när han berättar om relationerna med sina tränare. Kanske rädd att trampa någon mer än Hamrén på tårna.

Orkar man tänka på fotboll dygnets alla vakna timmar?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.