Fortsätt till huvudinnehåll

Silly season både här och därSilly season förekommer inte bara i idrottsvärlden utan också i politiken även om det är begränsat till vart fjärde år. I Mjölby är det klart hur kommunstyrelsen och fullmäktiges presidium ser ut de närmaste fyra åren, men vilka namn besätter de viktiga ordförandeposterna i de större nämnderna?

I brist på konkreta uppgifter från tegelborgen på Burensköldvägen tillåter vi oss att spekulera baserat på vissa läckor. Pelle Gustafsson (s) väntas ta hand om nybildade teko (en sammanslagning av service- och entreprenadkontoret och tekniska dito). Pelle är en veteran i sammanhanget, tidigare var han ordförande i skolstyrelsen eller vad nu utbildningsnämnden hette på tiden. För er som inte är så intresserade av kommunalpolitik utan hellre går på krogen, ska ni veta att Pelle är krögare på Kvarnparken.

Första valet var annars Thony Andersson som tidigare var ordförande på service- och entreprenadkontoret, men långe Thony har tackat nej. Han har tillräckligt att göra med uppdraget i skolstyrelsen.

Däremot har jag inga tips om vem som svingar klubban i kultur- och fritidsnämnden efter hockeyfantasten Göran Westerberg som vill avgå. Vad sägs om en symfoniälskare istället för en hockeyfantast? Om nu inte Westerberg sitter kvar förstås. Han har kanske inte avverkat alla fyra simsätten i Lundbybadet ännu.

Den hemlighetsfulla tegelborgen.

Åtvidabergs FF upplever silly season på djupet denna fuktdrypande höst, Tränarlöst, styrelselöst, flera spelare på väg bort och en ekonomi i gungning. Två Leksandskonsulter hänger med näsan över kassaböcker och T-konton (debet till vänster och kredit till höger) och frågan är vilka ytterligare lik i garderoben som de nosar upp.

Grundtipset är ändå att ÅFF får skutan på rätt köl men kanske till priset av en svagare spelartrupp. Money rules!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.