Fortsätt till huvudinnehåll

Macka för mellandagarBara för att det är mellandagar och stormen viner runt knuten ska jag leverera en bonusblogg. Snart är helgerna över och sen vidtar oxveckor fram till påsk och vi behöver något uppiggande. Det handlar förstås om mat. Är ni trötta på skinka, köttbullar, prinskorv eller oxfilé, eller vad som nu finns kvar efter helgens matorkidéer, ska jag tipsa om en macka som gör er friska, glada och snabbtänkta som i yngre dar.

Min hustru som är en klok kvinna har tillagat den här mackan varje gång jag kommit hem med 24 poäng och då förstår ni att det blivit några genom åren.
Om ni lagar till denna golfmacka några gånger fram till golfpremiären garanterar jag att ni springer småsjungande upp på första tee och levererar en 200-metersdrive som klyver fairway. Resten går som en dans.

Även icke golfspelare får äta sådana här godbitar men bara om ni begär tillstånd hos mig. Jag har copyright.

Ingredienser:
Fyra runda rågbullar, åtta skivor bacon, två skivade tomater, blandsallad, fyra grillade kycklingbröst, åtta msk majonnäs, fyra msk gräddfil, fyra msk rödlök, en msk fransk senap, en tsk curry, salt och peppar.

Gör så här: strimla kycklingbröstet, blanda med majonnäs, gräddfil, rödlök, senap, curry, salt och peppar. Stek baconskivorna. Dela brödet (till underdel och lock). Lägg sallad, tomatskivor och kycklingröra på underdelen. Toppa med baconskivor. Lägg på locket. Valfri dryck därtill.

Gör slag i saken och tillaga en redan i kväll.

Någon som kan motstå detta?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.