Fortsätt till huvudinnehåll

Direktrapport från Rancho MirageHelena Dahlin och Lotta Neumann


Med jacobvidtangentbordet expanderar över hela vida världen och kan nu erbjuda direktrapporter från Ana Inspiration på Rancho Mirage i Kalifornen, även kallad damernas femte major.

Vår ciceron på plats blir Helena Dahlin från Norrköping och Vadstena som lämnade Vadstena för 13 år för att tillsammans med man och barn bosätta sig i Santa Barbara. Familjen Dahlin har som tradition att besöka denna tävling vid påsktid varje år.

En wedge från första tee på Rancho Mirage är Lotta Neumann bosatt. Hon behöver väl ingen särskild presentation för den golfintresserade. Finspångstjejen som blev den första svenska att vinna en major. Året var 1988 och tävlingen var US Open och hennes karriär blev lång och framgångsrik.

Helena, Lotta och Helene Alfredsson tillhörde svenska juniorlandslaget för drygt 30 år sedan och har hållit kontakten sedan dess. Så det är en sakkunnig korrespondent som rapporterar. Hon kan också alla vinklar och vrår av Vadstenabanan efter många rundor på 70- och 80-talen. Hon har försökt lära undertecknad något om golf men frågan är om något fastnat.

”Den här tävlingen är en riktig folkfest och massor av kändisar med anknytning till golfvärlden dyker upp. Vi njuter varje minut av fint spel och varmt väder”, säger Helena.

Enligt uppgift är det inte osannolikt att världens okrönta golfdrottning Annika Sörenstam dyker upp i helgen.

Svenska hopp i tävlingen är Anna Nordqvist och Caroline Hedwall. Anna Nordqvist inledde bäst och är med 71 slag två slag efter täten. Hedwall fick en knackig inledning med 75 slag.

Ana Inspiration sänds på Viasat Golf.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.