Fortsätt till huvudinnehåll

Svenskorna bra med i Palm Springs 
Anna Nordqvist på första tee.

Hög värme, trafikstockningar och svenskorna bra med inför de 36 sista hålen. Här följer en rapport från Helena Dahlin som följer ANA Inspiration på Mission Hills i Palm Springs.

Dag 2. Strålande väder inte alltför varmt (ca 33 grader), ingen blåst. Ganska lite folk men det blir nog mer i morgon. Bilfärden från Santa Barbara hit tog sju timmar mot normala fyra och en halv. Det stod still på motorvägen. Till Palm Springs söker sig folk under påskhelgen även om det inte handlar om golf.

På förmiddagen valde vi att följa Pernilla Lindberg som gick på -1 första dagen. Hon spelade stabilt och gick på -1 idag också. Ligger på delad 13e plats.

Efter lunch sågvi Anna Nordqvist lite som spelade tillsammans med Paula Creamer i matchande rosa utstyrsel. Anna gick på par idag och har -1 totalt och delad 22a plats.

Caroline Hedwall såg vi inte, hon hade ju +3 första dagen men idag gick hon på -5 och ligger nu på samma position som Pernilla Lindberg (delad 13e). Vi får försöka kolla henne i morgon.
Helena och Annika.

Stämningen är hög. Vi träffade även Lotta Neumann och pratade med henne. Lotta är fortfarande stor och uppvaktades flitigt av medierna. Den här tävlingen är ett event utöver det vanliga.

Annika Sörenstam skrev autografer. Det var förvånande lite folk som ville ha hennes autograf, max 5 minuters kö. Annat var det 2005 när Annika vann, Då var det riktig Annikafeber där.

Banan är otroligt vacker. Som ett sagolandskap med de mäktiga bergen i fonden.
Leder gör Sei Young Kim på -7. Den koreanska dominansen är stor med 17 spelare i startfältet.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.