Fortsätt till huvudinnehåll

Särspel på Mission Hills

Avslutningen på Mission Hills blev färgsprakande och spännande. Britanny Lincicome vann efter en eagle på sista hålet och särspel mot Stacy Lewis. Britany tog ett glädjeskutt ner i Ponnies Pond tillsammans med sin caddie som traditionen bjuder.

Anna Nordqvist spurtade starkt och slutade fyra, två slag efter vinnaren.  Anna visade att hon har ett spel som håller för konkurrensen i världstoppen och avslutade med 69 slag. Pernilla Lindberg slutade på 20:e plats och Caroline Hedwall på plats 46.

”Det är nog få svenskar som förstår hur stor den professionella damgolfen är i USA, både kommersiellt och medialt. Tidningsreportrar, fotografer och TV-folk överallt. Britanny Linciome vann 375 000 dollar”, säger Helena Dahlin som följt tävlingen på plats sedan 2003 då hon kom till USA.

Paula Creamer på fyrnas green. Foto. HANS  DAHLIN
Kulmen var 2005-2006 när Annika Sörenstam vann. Annika var oslagbar under dessa år.

”Den amerikanska publiken var något kluven i sin inställning till Annika. Samtidigt som det rådde Annika-feber tyckte många amerikaner att hon var för överlägsen, en vinstmaskin som dödade intresset. På den tiden fanns bara någon enstaka koreanska med. Idag dominerar de.”

”Annika efterträddes som världsetta av amerikanskan Lorena  Ochoa men mexikanskan lade av ganska snabbt. Hon saknade Annika som konkurrent i toppen.”

Helena Dahlin återvänder nu till Santa Barbara och jobbet på förskolan. Men kommer tillbaka nästa år.

”Det kan du ge dig på. Det här stället med tre 18-hålsbanor är en fantastisk anläggning mitt ute i öknen och väl värd ett besök även om det inte spelas tävlingsgolf.

Det fanns tid för andra njutningar än golf.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.