Fortsätt till huvudinnehåll

Tobias fixar matchen



Tobias Josefsson, bosatt i trakterna mellan Mjölby och Västra Harg, är en mångsidig person. Systemtekniker, administratör, skribent och politiker.

Genom sitt arbete i Sports Editing är han inblandad i organisationen omkring Matchplay Invitational som spelar Sverigefinal på Lydinge 22 september. Arrangemanget, som premiäråret samlat tvåhundra lag, räknar med att expandera ytterligare.

Sports Editing har genom sina publiceringsplattformar och tekniska system långt gångna samarbeten med SHL, Hockeyallsvenskan, den norska högstaligan i ishockey och Svenska Superligan (innebandy). Och nu är turen kommen att involvera golfen i verksamheten.

Tobias Josefsson
 Matchplay Invitational är en matchspelstävling för tvåmannalag med hcp. All administration, lottning och resultatrapportering har i år skett manuellt, berättar Tobias Josefsson, men det ska bli ändring på det. Till nästa säsong ska ett alltigenom datoriserat system införas där spelarna själva sköter resultatrapportering etc. Sports Editing ser stora möjligheter för tävlingen både nationellt och internationellt. Golfen är kommersiellt intressant och har en stor potential anser Tobias och hans kollegor i det Linköpingsbaserade företaget.

Tobias har genom sitt arbete en god inblick i svensk elitidrott. Han anser att SHL är professionell idrott rakt igenom, medan fotbollen är en sorts hybrid mellan folkrörelse och elit. Sports Editing har ett team med olika specialister som gör varje SHL-match till en upplevelse för såväl publiken på plats som den som följer matchen via SHL:s olika hemsidor. Beskrivningar av spelet, repriser på målen, reklam och statistik i mängder. En stor del av informationsutbudet i arenorna sker via mediakuben över isen.

För en gammal murvel med bakgrund i den trycksvärtedoftande delen av journalistiken är det fascinerande att se hur det har vuxit fram en hel industri av datatjänster kring de stora publikdragande klubbarna.
Varje matchdag i SHL kommenteras en av matcherna på engelska av en kanadensisk referent för de internationella sändningarna. Fotbollen är inte lika avancerad. Tobias tror att en bidragande orsak är att ett storföretag som AIK har skilda förutsättningar jämfört med Trelleborg när det gäller organisation och ekonomi.

Några ord om Tobias Josefsson. En 38-årig rospigg (Norrtälje) som hamnade i trakterna kring Västra Harg för drygt tio år sedan. Sett till utbildningen nationalekonom och datatekniker. Hans första arbete på Sports Editing var som manusförfattare 2006. Han har även arbetat ideellt med publicistiska uppgifter inom LHC:s organisation. Genom åren har han avancerat inom företagets organisation med ansvar för flera tunga bitar.

Tobias har flera strängar på sin lyra. Han är också en av Liberalernas fyra ledamöter i Mjölby kommunfullmäktige och fungerade som partiets valledare vid det gångna valet. Det enda han saknar i Östergötland är närheten till havet.

Hur är det med den egna golfen?
”Jag tog ett grönt kort för Magnus Carlsson i Flemminge 2003 men sedan har det nog bara blivit ett fåtal rundor. Men jag räknar med att spela på Lydinge på lördag” berättar Tobias medan han slår en hink bollar på rangen med varierande resultat. Imponerande långt och rakt ibland men också några ormdödare. Han funderar på om han ska kunna spela tillsammans med sonen om ett par år.

Det låter väl som ett lovande framtidsprojekt? Far och son är välkomna till Miskarp.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Störst och bäst, minst och sämst

Hur är det ställt med parkeringarna i vår lilla stad? Jag kollar de centralt lokaliserade livsmedelsbutikerna. Vilken dag passar bättre för mina undersökningar än en onsdag före påsk? Detta är ingen undersökning av butikernas sortiment, bemötande eller pris utan möjligheten att parkera utan hjärtat i halsgropen. Vi börjar med den värsta nämligen Willys. En liten yta där man klämt in ett stort antal parkeringsplatser. Många skymda vinklar och vrår och stor risk för sammanstötningar som leder till plåtskador och uppslitande gräl. Den platsen undviker jag. Närbelägna takparkeringen över Gallerian fungerar bra sedan bilisterna börjat följa köranvisningarna. Stor och rymlig fast jag är försiktig när jag passerar hörnet vid frisersalongen. Skymd sikt åt höger. ICA på andra sidan ån har ingen stor parkering men är sällan full. Parkeringen sluttar ner från Kyrkogatan och därför har man överblick. Dessutom finns en parkering under själva affärslokalen. Lidl har inga stora ytor men det finns al

Trafikverket vill riva - Mjölby kommun nekar

Byggnämnden i Mjölby nekar Trafikverket att riva en omformarstation från 1930-talet och som togs ur bruk 2004. Det är andra gången som Byggnämnden nekar rivningslov. Omformarstationen ligger på Egebylundsvägen 3 mellan södra stambanan och linjen Mjölby-Hallsberg. Trafikverket anser att byggnaden är en fara för allmänheten och att det framgår i Trafikverkets regeringsuppdrag att byggnader som inte längre används ska avvecklas. Stadsbyggnadskontoret som berett ärendet för Byggnämnden har motsatt uppfattning . Vid den nyligen utförda byggnadsinventeringen klassades den som en byggnad med högt kulturhistoriskt värde enligt 8 kap. 13 § plan- och bygglagen. Omformarstationen är värdefull ur järnvägsvägshistorisk synvinkel då den visar på elektrifieringen av det svenska järnvägsnätet och som banade väg för det moderna Sverige men även påbörjade slutet för ångloksepoken. Stadsbyggnadskontoret anser att stationen är en viktig identitetsmarkör för Mjölby som knutpunkt för järvängen. Det allmänna