Fortsätt till huvudinnehåll

Whos´s that lady?

Hon kom som ett yrvärder en aprilafton och hade nästan ett Höganäskrus om halsen fast det var ruggiga november - Vassvikens "Whos´s that girl", en irish softcoated wheaten terrier från Falkenberg. Lite rädd för bilarna på Kungsvägen var hon i början med det är ju inte så konstigt för en tös som bara sprungit på strandängarna vid havet.

Kennelnamn är en fantasifull historia för sig och vi kallar henne för Agnes. Tiden går och hon får en allt högre svans- och nosföring så jag har döpt om henne till Kungsvägens Who ´s that lady.

Ingen har så gul och mjuk päls som Agnes och ingen är lika charmig och busig. Ibland gå vi en promenad runt kvarteret. Husse noterar att kvinnor tycker att Agnes är söt och klappar om henne.

Gammelhusse, som inte samma fördelaktiga utseende, avvaktar blygt i andra änden av kopplet och väntar på den förlösande repliken: "Vilket söt vovve, får jag klappa husse?" Såna förbindelser faller väl inte under kopplerilagen?

De närmaste månaderna väntar andra tider. Lill-Husse och jag har bestämt att Agnes ska göra skäl för alla godbitar i matskålen.Hon ska nosa upp dyra Titleist Pro V 1 i ruffen. Går bolljakten bra bolagiserar vi henne. AB Agnes Begagnad Golfequipment låter väl bra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"

De okända miljardärerna på slätten

Ett smörgåsbord av fotbollsspelare