Fortsätt till huvudinnehåll

Han kom, han sågs, han segradeSaken är klar och sista putten i hål. Gustav i rött tillsammans med en motspelare


Ingen vanlig tråkig måndag för Mjölbysonen Gustav Adell, numera spelande för Linköping. Vinst i Omberg Golf Open, tio under par och drygt 20 000 kr i börsen. Mycket stabilt spel, tio birdies och någon bogey var aldrig hotande nära. Nästan hemmaseger kan vi väl säga. Första rundan avverkades på 68 slag och eftermiddagsrundan var två slag bättre.

Vi följde delar av Gustavs eftermiddagsrunda och fick se birdies trilla i på åttan (par 5) och det efterföljande korthålet på nian. Gustav puttade faktiskt för eagle på åttan men putten blev för kort. Fick rapporter om en birdie på elvan medan vi fikade och en koppsnurr från birdie på trettonde. Många och långa applåder för den populäre Mjölbygrabben när parputten var i hål på artonde.

En bana i toppskick men ingalunda lättspelad. Det såg en vass ostlig vind till. Vinden påverkade t o m puttarna.

Det var första gången Ombergs GK var värd för en proffstävling och tävlingsledaren Ulf Tegnebo var nöjd. Några sena återbud på morgonen reducerade startfältet men samtliga deltagare hade låga handicap. Den totala prissumman var 110 000 kr där segraren får 20 procent.

Gustav och caddien Sventa Johansson hade segerförhoppningar redan på femte green.


Sventa Johansson


 
Där satt den - mitt i fairway på åttan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp