Fortsätt till huvudinnehåll

"Vi har inte råd"Den blivande idrottshallen i Skänninge får solceller på taket. Det har den styrande rödgröna majoriteten bestämt. Frågan hamnade på kommunstyrelsens bord i förra veckan och satte den borgerliga alliansen i en knepig sits. Alliansen har tidigare föreslagit solceller på taket av stadshuset och det tyckte majoriteten var så bra att den ville förse idrottshallen med samma arrangemang. Men då alliansen hela tiden varit emot idrottshallen måste man i konsekvensens namn säga nej till solceller också.

Alliansens inställning är inget nytt under solen. Jag har haft koll på Mjölbys kommunalpolitik de senaste 30 åren och de borgerliga har varit emot alla större idrottsinvesteringar. Ishallen 1986, simhallen för drygt tio år sedan och nu hallen i Skänninge. Motståndstemat har varit: vi har inte råd, men på något sätt har projekten inlemmats i den kommunala ekonomin år efter år. Den borgerliga fronten har inte varit enig vid alla tillfällen. Socialdemokraterna fick med sig kristdemokraterna i simhallsfrågan.

Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Vilhelmsson(s) nämner detta i dagens tidning och även att det var motstånd mot Mjölby resecentrum. Det är en sanning med modifikation. Det fanns helat tiden en politisk majoritet för resecentrum men centerpartiet (läs Marianne Karlsson) var hårdnackad motståndare.

Mjölby utan ishall och simhall. Hur tråkig hade stan varit då?

Anders Jacobsson

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp