Fortsätt till huvudinnehåll

Heja ÖstergötlandOm någon timme spelas semifinaler i TV-Pucken med Östergötland som en av deltagarna. Det hör till undantagen att Östergötland avancerat så långt i den klassiska ungdomsturneringen.

Ishockeyn har mycket att tacka Sveriges Television för. Det är tack vare TV som sporten under 60-70-talen växte till nr 2 i Sverige varav ungdomsturneringen var en viktig del. Om jag minns rätt visades alla matcher men idag nöjer man sig med slutspelet. Turneringen arrangerades vid tillfällen på hösten när fotbollen upphört och hockeyns ordinarie seriesystem ännu inte startat och utbudet av TV-idrott var magert. På den tiden dominerade Värmland, Dalarna, Stockholm, Ångermanland och Skåne. Många storheter har spelat i landskapslagen: Foppa, Sundin, Mats Näslund och Markus Näslund. TV-pucken var kul för här gällde optimistisk anfallshockey med anfall i flock. Idag är tonåringarna redan taktiskt och tekniskt drillade så att det är svårt att se skillnad på dem och seniorspelarna. Men TV-Puckhögen efter finalvinsten finns kvar. Heja Östergötland!

Dessa sändningar och sändningarna från landskamperna lockade kategorier som inte skulle drömma om att besöka en idrottsplats. Många gamla tanter tjoade förnöjt när Lasse Björn tryckte in en tandlös kanadensare i planket. Bilden var bara 17” stor, svartvit och oskarp men vad gjorde det när Tre Kronor vann.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp