Fortsätt till huvudinnehåll

Zacke säger sanningenNär Göran Zachrisson kommenterar golf handlar det om mer än swingar och puttar. Som i dagarna när han kommenterar slutspelet i Dubai. Vi får veta att Dubai Port är torrt, sterilt och fult och de enda gröna oaserna är golfbanorna. Inte ens ökensanden är användbar till greener och bunkrar för den är för finkornig. Den sanden importeras från Saudi-Arabien. Det låter lite som skrönan om han som sålde kylskåp till Nordpolen. 
De vackra villorna som kantar golfbanan står tomma. Andra golfkommentatorer brukar låta som turistambassadörer men Zacke säger sanningen. Han är så gammal att han skiter i sponsorerna.

Zacke är en duktig intervjuare som förmår skapa en avspänd atmosfär. Det visade han i långa intervjuer med Peter Hanson och Jonas Blixt. Den förre berättade om hur man lever i en liten europeisk koloni på Lake Nona i Florida där han är bosatt med familj.  Hanson fnissade gott när han berättade om den pryltokige Ian Poulter som har sex, sju Ferrari och ett garage så stort att han kan hissa upp bilarna i taket. Den megastora villan innehåller 40 TV-apparater. Var och en har sitt privata träningsområde på någon av banorna.

Hanson drabbades av ett en ryggskada i somras som han ännu inte är befriad från. Han sa att de flesta skador golfspelare drabbas av är gymrelaterade. Ryggskadan han råkat ut för är sviterna av för tung och intensiv skivstångsträning i yngre dar. Samtidigt är gymträningen en förutsättning för träningen på rangen. Det frestar på att slå ett par hundra järnsjuor om dagen. Så det gäller för varje spelare att hitta balansen mellan träning, spel och återhämtning. Den som slarvar i gymet riskerar att halka efter i den stenhårda konkurrensen om miljoner dollar och euro, menar Hanson som ser fram emot att fira jul i Skåne för första gången på sju år. Yngsta barnet har inte sett snö ännu.

Både Hanson och Blixt visade sig vara personer med humor och distans till det spel som upptar deras tankar all vaken tid på dygnet.

Och så går det bra för Stenson som är fyra under  efter första rundan. Hanson är -2 och Blixt på par.

Den långe mannen från Barsebäck är efter andra dagens spel i topp på -12. Mycket talar för att Henrik ligger i topp också efter söndagens spel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp