Fortsätt till huvudinnehåll

Ständigt denna rondellpotatisStändigt denna rondellpotatis. Josefine Syssner, forskare på Centrum för kommunstrategiska studier, kommenterade potatisen vid ett seminarium i tisdags.
Hon fick frågan, ” vad ser du som speciellt med marknadsföringen av Mjölby?”
Arbetet kring potatisen som symbol. En del är skeptiska och har inte förstått varför, speciellt inte potatisen i rondellen. Samtidigt tycker jag tillväxt-och näringslivschefen (Eva Rådeström, min anmärkning) ger en ganska rimlig förklaring varför kommunen valt den symbolen. Den har gett ett helt annat samarbete med jordbrukarna…”, sa Syssner.

Det är ju bra att potatisen åstadkommit en bättre relation med jordbrukarna men Mjölby kommun består väl av fler kategorier än så? Det är fler Mjölbybor som har sin utkomst av verkstadsindustri än lantbruk. Potatisen i rondellen har ingen förankring i folkdjupet och ingen kommuntjänsteman eller -politiker har förmått leverera en övertygande förklaring till avsikten med åbäket. Ett pedagogiskt problem?

Facebook är kanske inte ett pålitligt opinionsinstitut men jag har inte sett någon positiv kommentar. Desto fler nedsättande

Och fortfarande är det många utombys som kliar sig i huvudet när de passerar rondellen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp