Fortsätt till huvudinnehåll

Östgöte gu´ske löv!Fokus har kommit ut med den årliga listan över Sveriges 100 mäktigaste och eftersom jag är en förvuxen pojke älskar jag listor. Jag är också en lokalpatriot och spanar efter östgötska inslag. Listan toppas visserligen av en nyklippt Anders Borg om han nu kallas östgöte numera. Men sedan är det tunt.

Jag saknar Andreas Norlén, Johan Andersson och Gunilla Carlsson bland politikerna. Gunilla var ju ändå nr 42 på fjolårets lista Fast jag tror att fru Carlsson gör comeback snart för Fredrik, den gamle polaren från ungdomsförbundet, har säkert ett nytt uppdrag åt henne. Andreas fick vara med i Rapport i torsdags kväll och försvara ingreppet i offentlighetsprincipen. Andreas är en man med framtiden framför sig och han ser helt oförstörd ut trots sex år i parlamentet. Gamla Bettan Ask får titta sig över axeln när denne jur dr från Motala kommer stormande.

En stjärna lyser klarast av de östgötska inslagen. Statsrådet Birgitta Ohlsson från Malmslätt är nr 12 på listan och utpekad av samma tidning som nästa folkpartiledare. Men sen hittar jag ingen mer trots ett intensivt studium med nya läsglasögon.

Inte ens Paul Lindvall får plats trots att han byggt upp en suverän maktposition i Linköping. Jag menar, Vellinges moderata kommunalråd har plats nr 69. Vellinge vad är det? Vad är några radhus och villor utslängda på Skåneslätten att jämföra med Linköping; 150 000 invånare, flygindustri, universitet och Kexburken. Visserligen har Lindvall gått i clinch med krönikören TBG på Corren på sistone men lite verbal tuppfäktning får man väl stå ut med även i Kråkvinkel?

Är det bättre ställt bland östgötamurvlarna eller opinionsbildarna som det heter i sådana här sammanhang. Nja, ingen Charlotta Friborg på Corren, Anders Nilsson på NT eller Stefan Pettersson på MVT. Inte ens Fredrik Virtanen på AB platsar på denna exklusiva lista men han kan trösta sig med att vara citerad på annan plats i Fokus. ”Jag dricker hellre ett glas ungkalvsurin än något av Morbergs viner”. Mitt tips till Fredrik är att han ska skriva mer på ledarsidan än om dessa popsnören som ingen människa över 40 har hört talas om. Motalasmädaren Clas de Faire hittar jag inte heller. På tillväxt?

Ska det bli någon ordning på den där listan till 2014 måste jag börja lobba för tunga namn som Holmertz, Birathen, Tobbe Carter och Nigvild Larsson. Erfarna gossar med löd i pennan och mål i mun.

Östgöte gu´ske löv!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp