Fortsätt till huvudinnehåll

En fesljummen grytaMin gamle chefredaktör Bertil Torekull talade ofta om hur viktigt det är att hålla grytan kokande. Dagens (27/3) artikel i Corren om HSB:s och Bostadsbolagets gemensamma bostadsprojekt på Svartå Strand måste vara ett sådant försök. Det kan inte vara en tillfällighet att den publiceras en vecka efter att jag luftat min skepsis i en debattartikel i samma tidning.

Jan-Ove Hammarberg som är vd på Bostadsbolaget tippar byggstart nästa år och det är verkligen att sticka ut hakan för en så försiktig general. Men först ska en marknadsundersökning genomföras.

Marknadschefen Charlotta Elliot säger att det finns en allmän kö men att intresset kan minska när erbjudandet blir mer konkret. Sådant kallas på branschspråk för luft i kön.

Husen är tänkta att byggas med vardagsrum och balkonger mot ån och entrén vid Kyrkogatan mittemot ASM Foods. Då blir det chokladdoft på köpet.

Jag slår upp HSB Östergötlands hemsida och finner inte ett ord om nya lägenheter i Mjölby så det kan inte vara särskilt högt prioriterat i den organisationen. Däremot är det mycket information om spännande projekt i residensstaden. Som vanligt.

Vd Peter Lindgren nämner i tidningen att det är 23 år sedan HSB byggde i Mjölby och jag vet inte om han syftar på radhusbyggena på gamla sågverkstomten i Mantorp eller något annat. Jag tror att senaste bygget i Mjölby tätort ligger ännu längre tillbaka i tiden. Jag har mejlat Peter Lindgren och bett om en precisering men har inte fått svar ännu.

Fungerar då Frälsningsarméns gamla slogan när det gäller Svartå strand? Nja, vattnet i Svartågrytan är på sin höjd fesljummet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.