Fortsätt till huvudinnehåll

Nylander spelade biståndsgolfMicke Nylander, 40, ska spela tillsammans med sonen William, 16, i Södertälje. I gårdagens Sportnytt visade far och son upp sina tekniska färdigheter och prickade hinkar, stolpar och ribban. SSK är Micke Nylanders tjugonde hemvist i karriären. Nylander sr är rimligtvis i slutet av karriären men både junior och senior har stora förväntningar på Williams fortsatta utveckling. SSK är bara ett mellansteg i färden mot NHL och Nordamerika om vi ska tro herrarna. Han har redan spelat i 16-årslandslaget.

Funderar på om jag tidigare stött på far och son i samma lag. Drar mig till minnes Yngve ”Kanon” Ericsson och sonen Östen i Borghamns IF för drygt 30 år sedan. Yngve på mittfältet serverade alla bollar till målskytten Östen. Östen var en talang som gick vidare till MAIF och IFK Norrköping men lyckades inte etablera sig hos allsvenskarna. Istället blev bandy hans huvudsport och han tillhörde IFK Motala på det glada och framgångsrika 80-talet. Ni minns den säkra straffskytten med den vita tofsen guppande ovanpå den blå hjälmen. Träffprocenten var mycket hög sedan Östen tagit det obligatoriska varvet runt bollen.

Har faktiskt deltagit i samma golftävling som Micke Nylander när Tåkernfondens generalsekreterare Christer Elderud tog hit hockeylandslaget för två välgörenhetstävlingar på Vadstena och Vreta Kloster för 20 år sedan. Kompisen Sten-Åke Björnstedt och jag gick sista bollen i Vreta och framför oss gick Nylander, handbollsspelaren Pierre Thorsson och någon mer. Nylander måste ha varit nybörjare för han spelade biståndsgolf (från SIDA till SIDA) och vi fick vänta på varje utslag. På tolvan fick Thorsson nog efter ännu ett snett slag av Nylander och vinkade förbi. Hockeystjärnan blängde surt när vi passerade precis som om tränaren placerat honom på bänken.

Det var två festliga dagar och Mats Sundin var den stora stjärnan och han var duktig på golf också. Förutom golfen arrangerades fotbollsmatcher och jag minns en match på Idrottsparken i Mantorp mot MIF. Den blonde jätten spelade högerback med bakvänd keps och på hans kant var det ingen som vågade sig fram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.