Fortsätt till huvudinnehåll

Käck inredningsexpert fixar alltLennart Bengtsson pensionerade sig som kultur- och fritidschef i Mjölby kommun för ett par år sedan men har återkommit till Stadshuset på deltid. Han ska leda övertagandet av simhallen från Medley till den första juli och bringa ordning i kaoset på Tekniska kontoret. Lennart Bengtsson var förvaltningschef under tiden för projektering och byggande av simhallen för tio år sedan.

Blir inte riktigt klok på intrycken som gårdagens TV 3-program om stadshotellet gav. En elak tolkning är att Krögar-Kenneth är beredd att kasta in handduken, en annan mer välvillig variant är att TV 3 överdriver. Egentligen var programmet ointressant men man är ju nyfiken på lokalfärgen. Annars är konceptet välbekant. Lagom bufflig expert identifierar problemen, ett inredningsteam bestående av en käck, kvinnlig inredningsexpert i yngre medelåldern och några stadiga hantverkare kallas in, och vips är åtminstone delar av problemen lösta.

Stora potthål retar bilisterna på Galleria Kvarnens takparkering trots att det inte är länge sedan omfattande reparationsarbeten gjordes. Fastighetsförvaltaren Peter Kristensson ville inte att Corren skriver om felen. Tror han verkligen att han avgör vad som ska hamna i tidningen? En och annan naiv person har man träffat på i näringslivet och den här killen är definitivt inte mediatränad.

Regnet strilar ner utanför fönstret och golfpremiären synes avlägsen. Mjölby Golfklubb har skjutit upp städdagen två gånger med 27 april som senaste datum och Vårputten på måndag är skjuten på framtiden. Går det att kräva tillbaka medlemsavgiften av Han däruppe?

Tack för idag, slut för idag. Det finns en viss risk att vi ses i morgon igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.