Fortsätt till huvudinnehåll

Bygg nytt, bygg till, bygg om!Nytt och krytt från Mjölbys horisont.

Ibland är det ganska underhållande att läsa Correns Mjölbysidor. Det var ingen hejd på vilka bekymmer öppna nämndsammanträden skulle ställa till med när Carina Johanssons motion behandlades i kommunfullmäktige. Kent Kärrlander (s), ordförande i byggnads- och räddningsnämnden drog till med att sekretess råder på nästan samtliga ärenden i hans nämnd. Vilka stats- eller försvarshemligheter ruvar den nämnden på eller tillhör Kärrlander den minoritet kommunalpolitiker som tror att sekretess är huvudregeln och offentlighet undantagen i kommunal förvaltning? 90 procent av nämndens ärenden är planärenden och bygglovsansökningar; folk som vill bygga nytt, bygga till eller bygga om. Ibland kommer det anonyma tips om någon som byggt en tio kvadratmeter för stor altan eller staplat ved på kommunal mark. Sekretess? Behöver jag lägga till att Carina Johansson (fp) motion avslogs? Alliansen sprack.

Nu tror jag i och för sig att Carinas motion slår in öppna dörrar. Intresset för nämndsammanträden är litet.. Kommunfullmäktiges möten är offentliga och lockar färre åhörare än kyrkans gudstjänster.

Ytterligare en butikslokal kommer att stå tom på Kungsvägen. Lilla Harmoniboden slår igen på grund av innehavarens mammaledighet. Hon medger att butiken inte gått jättebra men så har hon också annonserat minimalt. En jämförelse med Åtvidaberg utfaller till Mjölbys nackdel.
”Här kan det fortfarande komma in folk och fråga om jag nyss har öppnat,” säger Caroline Gårdh till Corren.

Ja, det är inte första gången Mjölbyborna får höra hur dåliga kunder de är men en affärsman kan aldrig skylla sitt misslyckande på kunderna. Med tanke på alla livsmedelsbutiker, restauranger och pizzerior så måste Mjölbyborna vara hungriga i alla fall.

Mera handel. Bröderna Simseks närbutik på Bondegatan fick rätt mycket publicitet vid starten men är redan till salu. Finns utannonserad på Blocket och omsättningen uppges vara 20 000 kr per dag. Detta ställer kanske Konsums beslut att lägga ner butiken i samma lokaler i ett annat ljus.

Ägaren till kv Väljaren (gamla ICA) annonserar ut 220 kvm kontor vid Kanikeplan. Är det Handelsbanken som drar vidare efter 30 år i stan?

Blåklintsbuss delägare, Hasse Haag, har bildat ett nytt bolag, Mjölby Trafik AB, tillsammans med Mjölby Taxi. Bolaget tar hand om skolskjutsarna i Västra Harg och Väderstad till hösten och Haag är styrelseordförande. Blåklintsbuss har dragit sig ur den kartell som kör linjetrafiken i stora delar av västra Östergötland åt Länstrafiken och där Lingmerths Buss är en av delägarna. Be mig inte redogöra för hur ägarbilden ser ut för bussföretagen i den här delen av länet. Lika svårt som att backa in en buss i ett personbilsgarage.

Nu tar vi helg. Nya äventyr väntar i nästa vecka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp