Fortsätt till huvudinnehåll

Direktrapport från Kiev
Den brutala misshandeln av den regimkritiska journalisten Tetiana Tjornovil har åter placerat Ukraina på löpsedlarna. När annandagen började övergå i mörker damp följande mejl ner i min mejlkorg. Avsändare är min gamle vän från Luxortiden, BL, som är på tillfälligt besök i Kiev över helgen. BL har tillbringat flera år i Kiev under sitt yrkesliv och är väl förtrogen med landet och dess problem.

Vi har mejlat tidigare och det genomgående intrycket av hans rapporter är en korrupt stat där de ledande politikerna skor sig själva på ett skamlöst sätt.

”Är nu på barrikaderna. Hela stora gatan är avstängd fylld med militärtält. Är en stor organisation för att hålla detta vid liv. Har du läst moden kvinnliga journalisten som blev misshandlad efter artikel om inrikesministeriet. Hon hade videokamera på som spelade in misshandeln. Polisen fick den inte med detsamma, då man ville ha kopior så att inte filmen bara försvann. Hög tilltro till rättvisan!! Det var lugnare att vara redaktör i Boxholm även om vissa " klampare" har hetsigt humör!

Det är mycket att lära när man är här. Dom som är längst ner i stats- o kommunapparaten har inte fått lön på 2 - 3 månader. På min fråga hur fasen klarar dom detta så blir svaret en axelryckning och What's the alternative? Det sägs att missnöjet gror och att det breder ut sig! Dilemmat är väl att Putins pengar aldrig kommer att nå ner till dom längst ner utan dom högst upp behöver mer hela tiden.

Något att fundera över medan vi här hemma i Sverige smälter julmaten i lugn och ro.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp