Fortsätt till huvudinnehåll

(M)aktspel i KråkvinkelPaul Lindvall fick stort utrymme på sportsidorna i dagens Corren men jag kan tänka mig att relationerna mellan moderaterna i Linköping och Östgöta Correspondenten är svala numera. Paul Lindvall skickade nog inga julkort till den grävande reportern Carolina Häggkvist eller s-krönikören Torbjörn Gustavsson som delat ut några nålstick om bostadspolitiken och groggbuffén.

Det var annorlunda förr. När Bertil Torekull trädde till som chefredaktör i början av 1980-talet blev han bjuden på överdådig middag hos moderaternas dåvarande ledning, berättade han vid en av de första redaktionskonferenserna. Moderaterna kom med ”tips” om lämpliga ämnen att skriva om och vilka ämnen som skulle undvikas. Moderaterna underskattade Torekulls journalistiska integritet och den före detta förlagsdirektören på Åhlén och Åkerlund svarade att sådana beslut tar vi själva utan inblandning av utomstående. Stämningen vid middagen sjönk betydligt efter detta uttalande. Torekull var liberal och tidningens officiella linje var sedan slutet av 70-talet allmänborgerlig, inte moderat som tidigare.

”Jag fick ett intryck av att moderaterna var vana vid en annan tingens ordning tidigare, ”kommenterade han.

För inte så länge sedan läste jag att Torekull, 82 år gammal, är fjärde namn på miljöpartiets lista vid nästa års EU-val. Fast under åren på Corren minns inte jag att han någon gång nämnde miljöpartiet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp