Fortsätt till huvudinnehåll

Mera vindkraft i Ödeshög”Nu är vindkraftsfrågan löst i Ödeshög”, utropade studioreportern i Östnytt för tre år sedan. Det som föranledde den något naiva påståendet var att kommunen fastslagit en vindkraftsplan. Jag kommer ihåg det hånskratt jag lade upp i djupet av tevefåtöljen. I Ödeshög slutar aldrig diskussionerna och framförallt inte om vindkraften.

Idag var det dags igen. Föreningen Rättvis Vind i Holaveden klagar över att föreningen inte är officiell remissinstans medan den betydligt mindre Naturskyddsföreningen är det. Rättvis Vind har 700 lokalt förankrade medlemmar.

Byggnadsnämndens ordförande Jonas Andersson tycker att nämnden inte kan tillgodose föreningens begäran för att det krånglar till handläggningen av varje enskilt ärende. Hans förklaringar låter inte direkt övertygande. Nämnden tycker troligen att föreningen är lika inspirerande som en böld i röven på cykelsemester.

Nämndens ställningstagande betyder nog inte så mycket i praktiken för föreningen kommer även i fortsättningen att nogsamt bevaka varje ärende. Föreningen är emot varje ny vindkraftsetablering. Åtminstone i Holaveden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp