Fortsätt till huvudinnehåll

Hög tid att hylla JonnaNu är vi inne på den tid av året när fotbollen ska summeras, trädgårdsmöblerna förpassas längst in i förrådet och köttgrytor puttra på spisen.

I allsvenskan har Malmö tagit ett fast grepp om Lennart Johanssons pokal men Norrköping har ändå varit årets stora behållning med offensivt spel och målglada matcher. Jag har nog sett alla matcher på TV utom de två senaste förlustmatcherna och är övertygad om att jag bara sitter framför rutan så vinner IFK…

Snoka har gjort en bra säsong och hamnar laget på medaljplats är det mer än godkänt. Jämfört med fjolåret har de ju tappat en stor del av laget inklusive Janne Andersson. Kujovic, Nyman och Fransson är spelare som inte ersätts i första taget även om ingen skugga faller på ersättarna Sebastian Andersson och Kalle Moberg.
LFC vinner SM för andra gången och glädjen är stor i stiftstaden. Grattis säger vi som bor i Linköpings utkanter. Stina Blackstenius har fått stor uppmärksamhet och efter varje vinst har Vadstenaborna hyllat henne på Rådhustorget. Kul och välförtjänt.


Lite i skymundan har dem löpstarka backen Jonna Andersson hamnat trots ett OS-silver och SM-vinst. Hög tid att Mjölby kommun och moderklubben Mjölby AI lyfter fram stadens dotter och ger henne en välförtjänt hyllning. Plats? Varför inte trappan på gamla stadshuset och den ska vara dekorerad i klubbfärgerna.

Jens Bollius, sportjournalist på Motala Tidning med rötterna i Mjölby, tycker att vi är dåliga på att hylla idrottshjältar. Mjölbyborna har nu möjlighet att ändra på tingens ordning.
                                                    *
Lite vid sidan av är historien om gambiern Modou Barrow som enligt Expressen gör succé i PL-laget Swansea. Det var ju inte länge sedan han spelade i Mjölby Södra och Mjölby AI. Norrköping, Elfsborg och Östersund är andra svenska klubbar han valsat runt i. Jag minns en match på Vifolkavallen där han satte en 40-metersboll i krysset. Det var som om grabben sköt rent reflexmässigt från höften.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Inga nyheter är goda nyheter