Fortsätt till huvudinnehåll

Publicitet bakom försäljningssuccénFörsäljningssuccé är ett slitet ord men igår morse fanns det täckning för ordet. HP Boendeutveckling och Svensk Fastighetsförmedling sålde 35 lägenheter på Svartå strand. Utanför förmedlingens kontor på Kungsvägen var kön lång redan vid åtta och kontoret hade fått förstärkning av personal från Linköping. Bara en sådan sak.

Vid lunchtid fanns bara en tvåa och några ettor kvar. De största lägenheterna gick åt först. Prisspannet sträcker sig från 1,6 till 2,4 miljoner kr men tack vare insatsen kan månadsavgiften hållas låg.

”Många av dem som köade var medelålders personer som planerar att så småningom flytta från villan och vill ha ett modernt och centralt boende, sa mäklaren John Flood till Corren.

Jaha, det måste betyda att ännu fler begagnade småhus kommer ut på marknaden och ger provisionsintäkter åt fastighetsmäklarna. Härliga tider, strålande tider som Thor Modéen sa.

Vad beror den här succén på? Ja, det kan vara svåranalyserat men den här typen av bostäder är väl efterfrågade. En bidragande faktor kan också vara att den häftiga fleråriga diskussionen om rivningen av BEMAB-huset orsakat en publicitet som ett bostadsprojekt normalt sett inte får. Ingen i Mjölby med omnejd har missat att det ska byggas bostäder på Svartå strand. Det var väl knappast den effekt som rivningsmotståndarna räknat med.

Återstår att se om det blir samma riv efter bostadsrätter när HSB säljer sina 35 lägenheter i kvarteret Rosenkammaren i november. Då startar också uthyrningen av Bostadsbolagets lägenheter som uppförs just nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika