Fortsätt till huvudinnehåll

Har du skådat sanningen och ljuset?
Golfförbundet har släppts årets statistik och den här gången pekar kurvorna och mungiporna uppåt. Ska vi ta nuffrorna först? 490 000 svenskar spelar golf och det är 9 794 fler än i fjol. Nästan alla grupper ökar, män och kvinnor, pojkar och flickor. Det står inget om orsakerna men en gissning från min sida är att klubbarna moderniserat sig och erbjuder fler medlemsalternativ anpassat efter hur aktiv man är under en säsong.

Mattias Lindholm funderade över golfen i Radio Östergötland i morse. Vem har tid att lägga fyra timmar på en runda, frågade han. Till saken hör att Mattias tog grönt kort i fjol och ännu inte hunnit ut på banan. Tidsbrist alltså Men vad är det för naturlag som säger att man måste alltid spela 18 hål? Det går bra att kliva av efter nio och då tar det inte längre tid än en fotbollsmatch.

Radiomannen talade också om golfen som snobbsport och här är han ute och cyklar. Då måste man gå 40 år tillbaka. Den svenska överklassen har för länge sedan övergivit golfen utan för dem är det havskappsegling och jakt i Kungens jaktklubb som smäller högst. Hästpolo har ännu inte slagit igenom i Djursholm och Falsterbo.

För min del är jag glad över att vi har så många fritidssysselsättningar att välja på: sommarstuga, charterresor, husvagn, båt, fiske, whiskyprovning, musik, vinprovning, hästsport mm, vilket är en följd av den stigande levnadsstandard som jag kan överblicka under min livstid (f-48). Ingen hobby är sämre än någon annan men golfen är allra bäst. Förbi är den tid då fotbollsmatchen klockan 13:30 var enda alternativet till söndagsnöje.

Vanligt folk kan ibland bli lite irriterade på oss golfare som inte bara spelar golf utan också pratar om golf all vår vakna tid. Det är ju så roligt och fler borde pröva på, tycker vi och överskattar ibland betydelsen av vår fritidssysselsättning.
Golfen har ju en oerhörd potential att ta av. Om vi är 9 miljoner invånare och knappt en halv miljon utövare så finns det 8,5 miljoner svenskar som ännu inte skådat sanningen och ljuset.

God morgon!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vallastaden, Svartå strand och Kungsvalla

"Riv och bygg nytt"

Gallerians problem är inte unika