Fortsätt till huvudinnehåll

Ttjuriga ungar i sandlådanDet är som vanligt. Svenska fotbollslandslaget gör en dålig match, får rättmätig kritik och lagmedlemmarna reagerar som bortskämda ungar i sandlådan. Spelarna stannar hemma från gårdagens presskonferens och låter Hamrén hålla låda ensam. När det är dags för spelarintervjuer hotar Rasmus Elm med att lämna presskonferensen om frågor ställs om hans dåliga mage. Ingen har nämnt hans magproblem förrän Hamrén babblade bredvid mun. Förbundskaptenen verkar inte vara synkad med sina spelare, varken på eller utanför planen.

Bland sportjournalister är det känt att fotbollslandslaget tjurar när det går emot medan Tre Kronor bjuder på sig själva i alla lägen. Förmodligen har hockeyfolket lärt och tagit intryck av den öppna attityd som NHL visar. Fotbollsspelarna tycks inte begripa att massmedierna är länken mellan dem själva och allmänheten. Inget skrytbygge som Friends Arena fylls utan förhandsartiklar och inslag i TV och radio. Ingen inbillar mig att spelarna avstått från pressmötet om resultatet i fredags kväll varit det omvända.

Nåväl, en vinst mot Färöarna med några mål och läget stabiliseras. Rasmus Elm kan gå på toaletten i lugn och ro utan besvärande frågor. Men att det blir något spel i Brasilien är inte så troligt. Då måste Sverige vinna alla återstående matcher. Österrike hemma ska väl gå att slå men Irland borta verkar mycket svårt. Under hösten börjar spekulationerna om vem som efterträder Eric Hamrén. Robert Laul i Aftonbladet tror att Djurgårdens nya norska tränare Högmo är ett gångbart namn. Vi får se om han får rätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.