Fortsätt till huvudinnehåll

Zacke säger sanningenNär Göran Zachrisson kommenterar golf handlar det om mer än swingar och puttar. Som i dagarna när han kommenterar slutspelet i Dubai. Vi får veta att Dubai Port är torrt, sterilt och fult och de enda gröna oaserna är golfbanorna. Inte ens ökensanden är användbar till greener och bunkrar för den är för finkornig. Den sanden importeras från Saudi-Arabien. Det låter lite som skrönan om han som sålde kylskåp till Nordpolen. 
De vackra villorna som kantar golfbanan står tomma. Andra golfkommentatorer brukar låta som turistambassadörer men Zacke säger sanningen. Han är så gammal att han skiter i sponsorerna.

Zacke är en duktig intervjuare som förmår skapa en avspänd atmosfär. Det visade han i långa intervjuer med Peter Hanson och Jonas Blixt. Den förre berättade om hur man lever i en liten europeisk koloni på Lake Nona i Florida där han är bosatt med familj.  Hanson fnissade gott när han berättade om den pryltokige Ian Poulter som har sex, sju Ferrari och ett garage så stort att han kan hissa upp bilarna i taket. Den megastora villan innehåller 40 TV-apparater. Var och en har sitt privata träningsområde på någon av banorna.

Hanson drabbades av ett en ryggskada i somras som han ännu inte är befriad från. Han sa att de flesta skador golfspelare drabbas av är gymrelaterade. Ryggskadan han råkat ut för är sviterna av för tung och intensiv skivstångsträning i yngre dar. Samtidigt är gymträningen en förutsättning för träningen på rangen. Det frestar på att slå ett par hundra järnsjuor om dagen. Så det gäller för varje spelare att hitta balansen mellan träning, spel och återhämtning. Den som slarvar i gymet riskerar att halka efter i den stenhårda konkurrensen om miljoner dollar och euro, menar Hanson som ser fram emot att fira jul i Skåne för första gången på sju år. Yngsta barnet har inte sett snö ännu.

Både Hanson och Blixt visade sig vara personer med humor och distans till det spel som upptar deras tankar all vaken tid på dygnet.

Och så går det bra för Stenson som är fyra under  efter första rundan. Hanson är -2 och Blixt på par.

Den långe mannen från Barsebäck är efter andra dagens spel i topp på -12. Mycket talar för att Henrik ligger i topp också efter söndagens spel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.