Fortsätt till huvudinnehåll

Mulle amorterar radhusSer ett inslag på Rapport om att Skogsmulle är tillbaka. En seglivad figur den där Skogsmulle som gjort många år i Friluftsfrämjandets tjänst. För 30 år sedan gjorde jag reportage om Skogsmulle i Boxholmsskogarna. Ett lagom okontroversiellt reportage med många barn i sökaren var inget som vållade ilskna telefonsamtal till redaktionen. Smörgåsar och bullar i skogen, kaffe till ledarna och saft till barnen. Hela fickorna fulla med kottar och pinnar från Österskogen.

Men så slår det mig att de ungar jag gjorde reportage om då numera är föräldrar i yngre medelåldern med egna barn i Mulleåldern. Föräldrar som amorterar på radhus och som funderar på om deras barn ska gå förskolan Ur och Skur eller välja en kommunal förskola där en uppsättning overaller i bävernylon räcker. Det är vid sådana tillfällen jag inser att jag varit med ett bra tag.

Spekulationerna om vem som efterträder Reinfeldt i Moderaterna är i full swing. Catharina Elmsäter-Swärd har tackat nej liksom Ulf Kristersson. Gruppledaren Anna Kinberg Batra är en lågoddsare enligt Aftonbladet och Svenskan. Men vart tog Gunilla Carlsson vägen? Statsrådserfarenhet och en förankring i östgötamyllan (Vadstena) borde väl väga tungt i vågskålen? För att inte tala om vad det borde liva upp Corren och NT.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.