Fortsätt till huvudinnehåll

"Gör ingen press nu"



Idolvinnaren Johan Palm satte Mjölby på kartan för några år sedan. Lintotten var på var mans läppar och flitigt förekommande i media. Men vad hände sedan?

Dristade mig till att kontakta Correns kulturchef Åsa Christoffersson och föreslå ett reportage. Vad gör Johan idag, hur ser han på uppståndelsen som rådde, vad är hans framtidsplaner och blir det någon ny cd?

Fick omgående svar av Åsa: En bra idé som vi försökt med flera gånger. Han ”gör inte press,” ställer inte upp, ska göra det när hans cd kommer ut men någon cd har han inte åstadkommit. Samma svar om vi vänder oss till hans pappa eller skivbolaget. En ständigt återkommande fras är ”gör ingen press just nu”.

Här finns en naturlig intressekonflikt. Media vill berätta en bra story, artisten/skivbolaget vill marknadsföra sig vid rätt tidpunkt. Men vad händer om media tappat intresset när cdn är klar? Nya popsnören duggar tätt i dessa dagar. Media och skivindustri lever i ett ömsesidigt beroende och frågan är vem som är mest beroende av vem.

Lokala media som Correns lokalredaktion och Östgötatidningen får väl fortsätta att skriva om Skånska Lasse. Den senare kan åtminstone inte protestera.
T
änk om spelarna i LHC, Åtvidaberg och Norrköping står där i omklädningsrummet med duschvått hår och muttrar ”gör ingen press just nu”. Två skilda delar av underhållningsindustrin.

För övrigt önskar jag mina läsare en god helg med gott käk och lagom mycket att dricka. I vårt enkla tjäll sprider sig doften av nybakta bullar. Bakade utan press.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Störst och bäst, minst och sämst

Hur är det ställt med parkeringarna i vår lilla stad? Jag kollar de centralt lokaliserade livsmedelsbutikerna. Vilken dag passar bättre för mina undersökningar än en onsdag före påsk? Detta är ingen undersökning av butikernas sortiment, bemötande eller pris utan möjligheten att parkera utan hjärtat i halsgropen. Vi börjar med den värsta nämligen Willys. En liten yta där man klämt in ett stort antal parkeringsplatser. Många skymda vinklar och vrår och stor risk för sammanstötningar som leder till plåtskador och uppslitande gräl. Den platsen undviker jag. Närbelägna takparkeringen över Gallerian fungerar bra sedan bilisterna börjat följa köranvisningarna. Stor och rymlig fast jag är försiktig när jag passerar hörnet vid frisersalongen. Skymd sikt åt höger. ICA på andra sidan ån har ingen stor parkering men är sällan full. Parkeringen sluttar ner från Kyrkogatan och därför har man överblick. Dessutom finns en parkering under själva affärslokalen. Lidl har inga stora ytor men det finns al

Trafikverket vill riva - Mjölby kommun nekar

Byggnämnden i Mjölby nekar Trafikverket att riva en omformarstation från 1930-talet och som togs ur bruk 2004. Det är andra gången som Byggnämnden nekar rivningslov. Omformarstationen ligger på Egebylundsvägen 3 mellan södra stambanan och linjen Mjölby-Hallsberg. Trafikverket anser att byggnaden är en fara för allmänheten och att det framgår i Trafikverkets regeringsuppdrag att byggnader som inte längre används ska avvecklas. Stadsbyggnadskontoret som berett ärendet för Byggnämnden har motsatt uppfattning . Vid den nyligen utförda byggnadsinventeringen klassades den som en byggnad med högt kulturhistoriskt värde enligt 8 kap. 13 § plan- och bygglagen. Omformarstationen är värdefull ur järnvägsvägshistorisk synvinkel då den visar på elektrifieringen av det svenska järnvägsnätet och som banade väg för det moderna Sverige men även påbörjade slutet för ångloksepoken. Stadsbyggnadskontoret anser att stationen är en viktig identitetsmarkör för Mjölby som knutpunkt för järvängen. Det allmänna