Fortsätt till huvudinnehåll

En pålitlig citatmaskinJag har tidigare hävdat, halvt på skämt, halvt på allvar, att dagstidningarna kan slå ihop Deg & Kneg-sidorna med sporten. Dagens Corren ger stöd för den tesen. Förutom rapporteringen från landskampen domineras sidorna av två händelser: Piraternas vinst mot Hammarby och LHC:s bokslut.

Piraterna vinner med 33 poängs marginal men det som dominerar eftersnacket är lagledaren Stefan Anderssons klagomål över för liten publik. Han konstaterar att gårdagskvällen blev dyr. I speedwayen får förarna betalt efter inkörda poäng och det i kombination med få åskådare (drygt tvåtusen) ger ebb i kassan. Ur kassörens synpunkt vore vinster med 46-44 det optimala.

”Fortsätter det här kan vi inte ha lika bra lag nästa år, det har vi inte råd med. Då måste publiken ställa upp bättre i fortsättningen.”

Verkar föga konstruktivt att skälla på en frånvarande publik. Jag tror att förklaringen är enklare än så. Matchen kolliderade med den TV-sända landskampen och det är väl ändå så att det är samma kategori som gillar fotboll och speedway. Och vad gör Stefan och övriga ledar-Pirater för att popularisera intresset för sporten och för att bredda publikunderlaget? Gratis inträde för damer och/eller rabatter eller arrangemang för familjer? För mig verkar det som om speedway är en angelägenhet för de redan frälsta.

Speedway och tidningar är annars en märklig kombination. Lagledaren får mycket spaltutrymme medan förarna försvinner i bakgrunden. Svårt att höra vad som mumlas bakom visiret när mekanikerna rusar motorerna?

Men ur yrkessynpunkt kan jag förstå reportrarna förtjusning i Stefan Andersson. Han är kunnig, engagerad, spontan och känslofylld. En pålitlig citatmaskin.

För övrigt väntar jag på elitseriens första konkurs. Min tippade kandidat är Vargarna. Det finns djupa hål i den lyan. Eller ska vi säga krondiket.

På sidan B 9 kör Per Bergsten en favorit i repris, nämligen LHC:s bokslut. Vinst en miljon mot förväntade två. Ett bra lag kostar pengar, konstaterar ekonomiansvarige Lars Ellbrant.
Men en välfylld kassakista är väl inget självändamål? Pengarna är ett medel för att uppnå sportsliga framgångar. En aldrig så välfylld plånbok garanterar inga sportsliga framgångar utan andra faktorer måste klaffa också. Inte ens när Stenbecks pöjk kastade in pengar i LHC blev laget svenska mästare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp