Fortsätt till huvudinnehåll

Ttjuriga ungar i sandlådanDet är som vanligt. Svenska fotbollslandslaget gör en dålig match, får rättmätig kritik och lagmedlemmarna reagerar som bortskämda ungar i sandlådan. Spelarna stannar hemma från gårdagens presskonferens och låter Hamrén hålla låda ensam. När det är dags för spelarintervjuer hotar Rasmus Elm med att lämna presskonferensen om frågor ställs om hans dåliga mage. Ingen har nämnt hans magproblem förrän Hamrén babblade bredvid mun. Förbundskaptenen verkar inte vara synkad med sina spelare, varken på eller utanför planen.

Bland sportjournalister är det känt att fotbollslandslaget tjurar när det går emot medan Tre Kronor bjuder på sig själva i alla lägen. Förmodligen har hockeyfolket lärt och tagit intryck av den öppna attityd som NHL visar. Fotbollsspelarna tycks inte begripa att massmedierna är länken mellan dem själva och allmänheten. Inget skrytbygge som Friends Arena fylls utan förhandsartiklar och inslag i TV och radio. Ingen inbillar mig att spelarna avstått från pressmötet om resultatet i fredags kväll varit det omvända.

Nåväl, en vinst mot Färöarna med några mål och läget stabiliseras. Rasmus Elm kan gå på toaletten i lugn och ro utan besvärande frågor. Men att det blir något spel i Brasilien är inte så troligt. Då måste Sverige vinna alla återstående matcher. Österrike hemma ska väl gå att slå men Irland borta verkar mycket svårt. Under hösten börjar spekulationerna om vem som efterträder Eric Hamrén. Robert Laul i Aftonbladet tror att Djurgårdens nya norska tränare Högmo är ett gångbart namn. Vi får se om han får rätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp