Fortsätt till huvudinnehåll

Vem behöver värma upp?



Alla golftränare predikar vikten av goda förberedelser. Helst ska man värma upp så länge att man hinner slå alla typer av slag. Men det är kanske en myt. Världsettan Rory McIlroy kommer elva minuter före start på finaldagen av Ryder Cup och spelar skjortan av jänkarnas bäste, Keegan Bradley. Sex birdies och en bogey på 17 hål. Ja, ni har väl läst om hur nordirländaren missade starttiden på Medinah.

McIlroys start gav Europa det självförtroende som behövdes för att vända ett omöjligt fyrapoängs underläge till seger med 14,5-13,5. Jag började titta vid 20-tiden utan några större förhoppningar men timmarna gick och det blev alltmer blått i rutan. Kanske, kanske kunde det gå vägen. En riktig nagelbitare ända till Martin Kaymer kunde sätta den förlösande putten på 18:e.

Jag vet inte hur många gånger Zachrisson påpekade att spelarna i de fyra sista bollarna inte tagit en poäng under de två första dagarna.

Noterbart är att Tiger Woods inte tog en poäng under tre dagars spel. Tiger Woods är fortfarande en duktig spelare men magin och det sagolika självförtroendet är som bortblåst. Till slut gav han upp och skänkte Molineri den sista meterlånga putten. En betydelselös gest men ändå olik amerikansk mentalitet. Tigern lär aldrig hota Jack Nicklaus rekord i antalet vunna majors.

Undrar hur delaktig Peter Hansson kände sig i glädjeyran? Inte en poäng på två försök. Elitidrottsmän gillar inte att tala om hedersamma förluster men det var en sådan Peter råkade ut för mot Jason Duffner. Deras match visades knappast i rutan men amerikanen spelade drömgolf första tio med sex birdies. Andra halvan spelade Peter riktigt bra och fick ge sig först på 18:e.

Zachrisson tyckte att Olazabal borde spelat Hansson mer under fredagen och lördagen. Han sa att andra faktorer än rent sportsliga avgör vilka som får spela eller inte. Spelarnas agenter trycker på och TV-bolagen vill ha med så många britter som vanligt. Och i det rävspelet faller blyga svenskar till föga. Hur som helst; med facit i hand är det svårt att kritisera kaptenen.

Göran Zachrisson påpekade att Ryder Cup är världens tredje största idrottsevenemang. Jag vet inte om man räknar i publik, antalet TV-tittare eller omsättning. Under alla omständigheter är matchspel den roligaste tävlingsformen. En vanlig 72-hålstävling kan bli tråkig även för en inbiten golffantast.

I morgon kväll kör Piraterna SM-final mot Elit Vetlanda på Dunteberget inför inte fullt så många TV-tittare. Om det nu går att genomföra matchen efter allt regn som fallit och som förväntas falla. Snart börjar väl Piraterna tjata om en hall också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Störst och bäst, minst och sämst

Hur är det ställt med parkeringarna i vår lilla stad? Jag kollar de centralt lokaliserade livsmedelsbutikerna. Vilken dag passar bättre för mina undersökningar än en onsdag före påsk? Detta är ingen undersökning av butikernas sortiment, bemötande eller pris utan möjligheten att parkera utan hjärtat i halsgropen. Vi börjar med den värsta nämligen Willys. En liten yta där man klämt in ett stort antal parkeringsplatser. Många skymda vinklar och vrår och stor risk för sammanstötningar som leder till plåtskador och uppslitande gräl. Den platsen undviker jag. Närbelägna takparkeringen över Gallerian fungerar bra sedan bilisterna börjat följa köranvisningarna. Stor och rymlig fast jag är försiktig när jag passerar hörnet vid frisersalongen. Skymd sikt åt höger. ICA på andra sidan ån har ingen stor parkering men är sällan full. Parkeringen sluttar ner från Kyrkogatan och därför har man överblick. Dessutom finns en parkering under själva affärslokalen. Lidl har inga stora ytor men det finns al

Trafikverket vill riva - Mjölby kommun nekar

Byggnämnden i Mjölby nekar Trafikverket att riva en omformarstation från 1930-talet och som togs ur bruk 2004. Det är andra gången som Byggnämnden nekar rivningslov. Omformarstationen ligger på Egebylundsvägen 3 mellan södra stambanan och linjen Mjölby-Hallsberg. Trafikverket anser att byggnaden är en fara för allmänheten och att det framgår i Trafikverkets regeringsuppdrag att byggnader som inte längre används ska avvecklas. Stadsbyggnadskontoret som berett ärendet för Byggnämnden har motsatt uppfattning . Vid den nyligen utförda byggnadsinventeringen klassades den som en byggnad med högt kulturhistoriskt värde enligt 8 kap. 13 § plan- och bygglagen. Omformarstationen är värdefull ur järnvägsvägshistorisk synvinkel då den visar på elektrifieringen av det svenska järnvägsnätet och som banade väg för det moderna Sverige men även påbörjade slutet för ångloksepoken. Stadsbyggnadskontoret anser att stationen är en viktig identitetsmarkör för Mjölby som knutpunkt för järvängen. Det allmänna