Fortsätt till huvudinnehåll

"Vi kör inte tills pengarna är slut"

Alla idrottsföreningar i Motala har inte lika goda relationer med makten som Piraterna. BK Zeros, klubben med stans vackraste idrottsplats, känner sig överkörda av kommunen. Klubben har i flera decennier drivit en campingplats som ger 1,2 miljoner kronor i årliga intäkter och vill nu bygga ut campingen på egen mark och anlägga fotbollsplaner på kommunal mark.

"Vi är en seriös förening med koll på vår ekonomi. Vi drar in pengar och använder dem i verksamheten. Vi kör inte tills pengarna tar slut och sedan går till kommunen och begär mer, säger klubbens ordförande Thomas Stafström i dagens Corren.

Inte svårt att räkna ut vart den udden är riktad.

Kommentarer

 1. Sign "En östgöte på avstånd" har levererat följande kommentar:

  Kommunallagen ger en bra vägledning i vad en kommun ska svara för (den s.k. kommunala kompetensen). Alltför ofta vill klåfingriga politiker använda våra skattepengar till
  verksamheter eller investeringar som ligger långt vid sidan av det som är avsikten att en kommun ska syssla med.

  Förr i världen traderades erfarenheter mellan generationer genom högläsning. Det var en klok modell.
  Jag kan tänka mig att varje möte i fullmäktige börjar med en högläsning ur kommunallagen följd av en kort betraktelse – exempelvis om den kommunala kompetensen.
  En gång om året hålls husförhör med fullmäktiges ledamöter. Omdömet förs sedan in i taxeringslängden (under valår på också på valsedeln).

  En östgöte på avstånd

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.