Fortsätt till huvudinnehåll

Vad händer härnäst?

Är Ingela Appelsveds avgång som förvaltningschef sista svängen i alla turer på utbildningsförvaltningen? Nej, tvärtom det reser bara fler frågor. Vad har hänt sedan utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden endast beslutade att ge henne en varning? Har den fortsatta granskningen hittar fler konstigheter på förvaltningen eller har Ingela Appelsved själv tagit initiativ till denna lösning?

Frågetecken kring rektor Torsten Ohlsson konstiga affärer på Dackeskolan är väl heller inte uträtade. Vad kommer utav detta?

Peter Tuvberger, i vanliga fall rektor på Kungshögaskolan, fortsätter som tillförordnad utbildningschef. Men Tuvberger är ingen långsiktig lösning. Han har sökt och fått en tjänst som utbildningschef i Tranås kommun.

Den tillträdande nämnden med Jennifer Myhrén som ordförande har onekligen en del att ta itu med. Vad händer härnäst?

Kommentarer

  1. En del koryféer faller med buller och brak som Saddam. Andra har längre fallsträcka. Så blev det för Mona på nationell nivå. Så har det blivit för Appelsved på den lokala. När matadoren har störtat in sitt svärd vet åskådarna och offret att döden är i antågande. Några tar lite mer tid på sig. Tito och Appelsved till exempel.

    SvaraRadera
  2. Det offentliga livet kräver sina offer. Undrar hur många utredningssekreterare med chefsbakgrund som sitter på div kommunkontor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.