Fortsätt till huvudinnehåll

Söderköpings kovändning


Hur ska Söderköpings GK ha det egentligen? Frågan är berättigad efter alla turer kring medlemskap i alliansen eller inte.

För ett år sedan deklarerade styrelsen att 2010 blir sista året för ett medlemskap i alliansen. Avtalet med Motala, Mjölby, Tranås och Vreta sades upp. Som orsak angavs att alliansmedlemmarna var så flitiga med besök i Sörping att de egna medlemmarna och övriga greenfeegäster inte kom ut på banan. Speciellt påtagligt var detta under helgerna hösten 2009.

Nu har Sörping ändrat sig. I går meddelades att klubben återvänder till alliansens breda famn. Skälet till kovändningen känner jag inte till eftersom informationen på klubbarnas hemsidor är knapphändig. Kanske kan Correns alerta sportredaktion räta ut frågetecknet i morgon?

Jag skrev då att Söderköping hade en väl rigid syn på greenfeegästerna och såg dem enbart som en belastning. Alliansmedlemmarna handlar i shopen, besöker restaurangen och slår några hinkar på rangen, för att inte tala om den obligatoriska korven efter nian. För egen del är jag benägen att spendera lite mer vid sidan om när jag slipper betala 300-400 kronor i greenfee.

När Mjölby hade höstmöte 16 november berättade ordförande Per Borthen att en omsvängning i Söderköping var på gång och att frågan skulle diskuteras vid ett medlemsmöte den 29 november. En majoritet av medlemmarna hade en annan åsikt än styrelsen.

Det kanske har en mindre betydelse idag, huvudsaken är att alliansen består och att eventuella sprickor tätas. Beslutet att bilda en allians för några år sedan var nog det mest framsynta jag varit med om under mina snart 40 år som golfspelare. Om man får chansen att dagdrömma lite skulle jag personligen välkomna Vadstena som en sjätte medlem. Bra välskött bana, trevlig personal och många goda vänner bland medlemmarna.

Kommentarer

  1. Detta står att läsa på Vretas hemsida:
    "Av Söderköpings golfklubbs medlemmar har en övervägande andel tyckt att samarbetet är viktigt och varit bra. Detta har gjort att klubben återkommit till oss övriga klubbar och också återtagit sin tidigare uppsägning."

    Medlemmarna har tydligen givit styrelsen en knäpp på näsan.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

Mordet på Lagmansgatan

Det var i fönstret närmast dörren knivmannen tog sig in. S omliga händelser i vardagslunken för en tidningsreporter etsar sig fast i minnet. Som det mord som inträffade på Lagmansgatan i Mjölby för drygt 30 år sedan. Mordet ägde rum en ljummen torsdagskväll i september 1983 i ett hus granne med Vasaskolan. En medelålders kvinna och hennes manliga sällskap tittade på Sportnytt och fyllde i veckans V 65-kupong. Vardagsfriden bröts när en man klättrade in genom det halvöppna, lågt belägna fönstret beväpnad med en brödkniv. Kvinnan och mannen flydde ut på gården där kvinnan blev upphunnen och nerstucken med flera knivhugg. Hennes sällskap flydde åt ett annat håll och larmade polisen. Kvinnan förblödde av sina skador. Knivmannen och kvinnan hade tidigare haft en relation men kvinnan hade avbrutit förhållandet, okänt av vilket skäl. Det blev inget spaningsmord utan polisen grep mannen vid Svartån i centrala Mjölby ett par timmar senare. Han hade på sig något som verkade

Joachim från Motala slår fastighetsvärlden med häpnad

  M otalafödde Joachim Kuylenstierna slår fastighetsvärlden med häpnad och fyller bolagsstyrelserna med kända expolitiker som Carl Bildt, Björn Rosengren, Ulf Adelsohn och Mats Hulth. Politikerna trivs i Joachims sällskap för börskursen i Fastator har ökat med 49 procent i år. Ttidskriften Fokus berättar historien om den drygt 50-årige Kuylenstierna som i tidningen Affärsvärlden kallades för en ”en kontroversiell men skicklig fastighetsinvesterare.” Berättelsen om Kuylenstiernas karriär tar avstamp i det på Gotland mycket uppmärksammade köpet av Gotlands kustartilleriregemente, KA 3. JK betalade 18 miljoner kr och fick stora arealer mark, baracker och byggnader. I affären som genomfördes 2004 ingick också marinens gamla ubåtshamn. Att förvandla det gamla regementet till civil användning krävde en del planering. JK bildade en egen arkitektfirma tillsammans med fyra kolleger, Skälsö arkitekter i Visby. Parallellt drog han igång ett investmentbolag inom fastigheter nämligen Fasta