Fortsätt till huvudinnehåll

Han kom, han sågs, han segradeSaken är klar och sista putten i hål. Gustav i rött tillsammans med en motspelare


Ingen vanlig tråkig måndag för Mjölbysonen Gustav Adell, numera spelande för Linköping. Vinst i Omberg Golf Open, tio under par och drygt 20 000 kr i börsen. Mycket stabilt spel, tio birdies och någon bogey var aldrig hotande nära. Nästan hemmaseger kan vi väl säga. Första rundan avverkades på 68 slag och eftermiddagsrundan var två slag bättre.

Vi följde delar av Gustavs eftermiddagsrunda och fick se birdies trilla i på åttan (par 5) och det efterföljande korthålet på nian. Gustav puttade faktiskt för eagle på åttan men putten blev för kort. Fick rapporter om en birdie på elvan medan vi fikade och en koppsnurr från birdie på trettonde. Många och långa applåder för den populäre Mjölbygrabben när parputten var i hål på artonde.

En bana i toppskick men ingalunda lättspelad. Det såg en vass ostlig vind till. Vinden påverkade t o m puttarna.

Det var första gången Ombergs GK var värd för en proffstävling och tävlingsledaren Ulf Tegnebo var nöjd. Några sena återbud på morgonen reducerade startfältet men samtliga deltagare hade låga handicap. Den totala prissumman var 110 000 kr där segraren får 20 procent.

Gustav och caddien Sventa Johansson hade segerförhoppningar redan på femte green.


Sventa Johansson


 
Där satt den - mitt i fairway på åttan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.