Fortsätt till huvudinnehåll

Vart tog den nyheten vägen?Ibland har jag svårt att förstå hur tidningsfolk resonerar. Som igår när en expertgrupp presenterade rapporten ”Bonde söker bidrag” som sågar användningen av 36 miljarder kr i landsbygdsstöd under sex års tid. Såg inslaget i Rapport på kvällen men blev störd och tänkte att Corren har väl en nyhetsartikel i morgon så kan jag sätta mig in i frågan bättre.

Jovisst, hade Corren en artikel men inte i den form jag trodde. Frågan ansågs så viktig att den kommenterades på ledarsidan under rubriken ”Värsta skandalen?”. Ledarskribenten jämförde hanteringen av pengarna med Vattenfalls nedskrivningar på 30 miljarder kr. Skattemiljarder till ingen nytta,

Bläddrade vidare till ekonomisidorna men där fanns ingen nyhetsartikel. Inte en notis. Här kan man efterlysa bättre samordning mellan nyhetsredaktion och ledarsidan. Anses ett ämne värt att kommenteras platsar det självfallet på nyhetsplats också. Den som enbart har Corren som nyhetsförmedlare har ju inte en aning om vad Christian Dahlgren kommenterar.

Efter sökning på nätet hittade jag en ledarartikel på DN också som kommer till samma slutsats som Corren. 36 miljarder till ingen nytta annat än att de hamnat i böndernas fickor. Jo, jag hittade en uppföljande artikel i Västervikstidningen där en bonde i Gamleby beklagar sig över att Expertgruppen varit taskig mot en hårt prövad yrkesgrupp.

Jag kan riktigt se hur LRF-basen i Östergötland, Peter Borring, hukar bakom persondatorn och levererar ännu en pepprad inlaga till Correns ledarsida.


http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/5-augusti-2013/Pressmeddelande_130805.pdf

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp