Fortsätt till huvudinnehåll

Skulle ni köpa en begagnad rakhyvel av denne man?Skulle ni köpa en begagnad rakhyvel a denne man.?Svensk detaljhandel har genomgått stora förbättringar. Lågpriskedjor som Rusta, ÖoB, Gekås, Biltema och Jula har breddat sortimentet och sänkt priserna. Vi får helt enkelt mer för pengarna än för 20 år sedan.

Det senare omdömet gäller definitivt inte rakhyvlar och –blad. Där gör fabrikanterna allt för att jävlas med konsumenterna. Har i många år använt Gillette Mach 3 till belåtenhet. Rakbladen tog slut och jag köpte fem nya på Netto för 90 spänn. När jag kom hem såg jag att tillverkaren gjort om infästningen på rakbladen så att min gamla, annars fullt fungerande hyvel inte passade. Återstod alltså att köpa en ny rakhyvel.

Vilket visade sig vara enklare sagt än gjort. Uppsökte fyra försäljningsställen, inklusive två apotek, som inte hade den efterfrågade rakhyveln men gärna ville sälja Gillette Fusion Pro Glider (fantasifullare än kennelnamn på hundar) för 139 kr. Om jag inte ville ha engångshyvlar förstås. Det är väl sådant som kallas produktutveckling. För övrigt retar jag mig på att apotekspersonalen är så okunnig och ointresserade av manliga produkter medan de kan hålla långa utläggningar om antirynkkrämer, armband och liknande bluffprodukter. Större profit?

Ni har redan förstått hur det gick. På det fjärde försöket insåg jag att bensinen kunde användas för bättre ändamål så jag köpte fyra Bic-hyvlar för 49:50 kr. De fem oanvända rakbladen får sättas upp som en tillgång i konkursboet.

Varför inte skippa våtrakningen och använda elhyvel, undrar kanske någon.  Jodå, jag äger en elektrisk variant också men resultatet blir inte lika bra. En våtrakning (utan skärsår)är en njutning.

Slut på dagens gnäll. Med rosiga och renrakade kinder går jag ut i solskenet för att möta Mjölbyvardagen. Banrekord ska slås på tillgänglig grön yta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.