Fortsätt till huvudinnehåll

Vart tog den nyheten vägen?Ibland har jag svårt att förstå hur tidningsfolk resonerar. Som igår när en expertgrupp presenterade rapporten ”Bonde söker bidrag” som sågar användningen av 36 miljarder kr i landsbygdsstöd under sex års tid. Såg inslaget i Rapport på kvällen men blev störd och tänkte att Corren har väl en nyhetsartikel i morgon så kan jag sätta mig in i frågan bättre.

Jovisst, hade Corren en artikel men inte i den form jag trodde. Frågan ansågs så viktig att den kommenterades på ledarsidan under rubriken ”Värsta skandalen?”. Ledarskribenten jämförde hanteringen av pengarna med Vattenfalls nedskrivningar på 30 miljarder kr. Skattemiljarder till ingen nytta,

Bläddrade vidare till ekonomisidorna men där fanns ingen nyhetsartikel. Inte en notis. Här kan man efterlysa bättre samordning mellan nyhetsredaktion och ledarsidan. Anses ett ämne värt att kommenteras platsar det självfallet på nyhetsplats också. Den som enbart har Corren som nyhetsförmedlare har ju inte en aning om vad Christian Dahlgren kommenterar.

Efter sökning på nätet hittade jag en ledarartikel på DN också som kommer till samma slutsats som Corren. 36 miljarder till ingen nytta annat än att de hamnat i böndernas fickor. Jo, jag hittade en uppföljande artikel i Västervikstidningen där en bonde i Gamleby beklagar sig över att Expertgruppen varit taskig mot en hårt prövad yrkesgrupp.

Jag kan riktigt se hur LRF-basen i Östergötland, Peter Borring, hukar bakom persondatorn och levererar ännu en pepprad inlaga till Correns ledarsida.


http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/5-augusti-2013/Pressmeddelande_130805.pdf

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

Bakom denna oansenliga fasad döljer sig ett av länets med välmående bolag.   Cloetta, Biltema och Saab är välkända i Östergötland. Men kännedomen om Runsvengruppen i Skänninge som äger varuhuskedjan ÖoB är mindre. Trots att koncernen är en veritabel pengamaskin för sina ägare. ÖoB säljer livsmedel, husgeråd, verktyg, penslar och trädgårdsredskap för nästan fyra miljarder kr per år. Den butik som inom kort öppnas i Linköping blir den hundrade i ordningen. Runsvengruppen och Biltema har två saker gemensamt. De är inte börsnoterade och håller en låg profil gentemot massmedia. Biltema fyller 50 i år och jubileumsartikeln i Corren skrevs utan att Sten-Åke Lindholm uttalade sig överhuvudtaget. Även Runsvens ägare håller distansen till medierna. Delvis beroende på en 30 år gammal historia när polisen gjorde en gryningsräd mot bolagets huvudkontor och beslagtog bokföringshandlingar för att företaget var misstänkt för varusmuggling. Påslakan hade deklarerats som vindskydd

"Bitterhet är inte min grej"

  J ohan Birath lämnar politiken definitivt den 1 mars. På lördagen avsade han sig samtliga uppdrag för socialdemokraterna. Johan har haft ledande uppdrag för sitt parti i många år och bland människor i och utanför Boxholm sågs han som Britt-Marie Johanssons självklara efterträdare, men en medlemsomröstning i partiet röstade fram Claes Sjökvist, kultursekreterare i Tranås, som partiets främsta företrädare. Valresultate t ställde all planering på ända och fick till följd av Britt-Marie Johansson sköt upp sin planerade pensionering i somras. Men nu har alltså Johan nått vägs ände åtminstone vad partipolitiken beträffar. Johan Birath har en spännande bakgrund. Började som valsverksarbetare, vidareutbildade sig till lärare och forskare. Han har skrivit såväl skönlitterära verk som flammande protestartiklar mot ysteriets nedläggning och är flitigt anlitad som föredragshållare i historia. De östgötska bibliotek, församlingshem och bygdegårdar, som inte haft besök av Johan, är lätt rä

"Åk till Linköping - skit i Mjölby"

                                                                             Användbar till mycket. K ommunal marknadsföring är inte lätt särskilt inte som orten ifråga inte har något att visa upp. Ett av de mer udda inslagen i min journalisttillvaro i Mjölby var kampanjen ”Åk till Linköping – skit i Mjölby”. Och den historien från 1982 är värd att berätta. En av de anställda på fritidskontoret ansåg att Mjölby hamnat i bakvatten när det gällde jakten på turister i konkurrens med övriga kommuner i västra länsdelen. Hans tankegång var inte originell men klarsynt. Ett stort antal resenärer passerade genom kommunen på E 4 och denna mäktiga potential utnyttjades inte. Vi måste hitta ett sätt att få åtminstone tio procent av de förbipasserande att stanna till. Vilka är de mest grundläggande behoven hos förare och passagerare? Jo, alla blir nödiga förr eller senare. Särskilt om man färdats 35 mil.   Ett utedass med vidhängande informationstavlor byggdes i Väderstad. Sagt och gjort.