Fortsätt till huvudinnehåll

Det stänker skit på alla politikerFörsta maj är traditionellt arbetarrörelsens festdag. Det spritter i benen när musikkåren drar på med de traditionella marscherna och igår sken solen.  Mjölbys kommunalråd Cecilia Vilhelmsson tror inte att mögelskandalen på Östergården påverkar socialdemokraterna eftersom det inte är en partipolitisk fråga. Må så vara att det inte påverkar fördelningen av rösterna 2014 men vid en skandal av den här storleken stänker det skit på alla politiker. Det är som gamle centerpolitikern Sten-Åke Andersson kommenterar i en insändare idag, det har hänt för mycket konstigheter i Stadshuset på kort tid.

Arbetsveckan börjar inte bra. Artex, numera i Spångsholm, varslar 24 anställda av 46. Varslet är strukturellt betingat och produktion ska flyttas till Lettland. Delägaren Björn Samenius tror dock att inom några år kan antalet sömmerskor vara upp i 46 igen. Det tror jag inte ett dugg på, snarare kommer antalet sömmerskor att minska. Samenius har strött företagsekonomiska floskler omkring sig sedan han tog över Artex för knappt tio år sedan. Det var 60 år sedan svensk textilindustri hade framtiden för sig. Lettland, förresten? 95 procent av världens textilindustri finns väl i Asien där lönerna är ännu lägre.

Inte så kul på arbetsmarknaden, men tur att BT/Toyota kör för fullt och kräver övertid av sina medarbetare. Symptomatiskt att det var BT som tog över Artex fastighet på Sörbyområdet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

De okända miljardärerna på slätten

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"

Slättas lirare - vart tog ni vägen?