Fortsätt till huvudinnehåll

Gestrin vs. OrreniusEn blott 21-årig man häktades misstänkt för mord i Boxholm i helgen. Mord på små orter upprör alltid men i Boxholm borde vara vant vid den typen av uppståndelse. Polismorden i Malexander 1999 går utöver det mesta.
'
21-åringen företräds av Hans Orrenius, en advokat med decenniers erfarenhet av att försvara brottslingar i västra Östergötland och väl skickad att företräda sin unge klients intressen. Det märks på hans sätt att svara på reportrarnas frågor. På andra sidan lokalen sitter kammaråklagaren Helene Gestrin, en energisk jurist på väg uppåt i karriären. Hon var under 1990-talet anställd som biträdande jurist på bröderna Orrenius advokatkontor i Motala och tågpendlade dagligen mellan Mjölby och Motala. Den juridiska världen i våra trakter är ganska liten och man kan säga att Helene Gestrin fått en del av sin utbildning av dagens motståndare.

Så här tidigt i utredningen går det inte att ha någon åsikt om utgången av detta mål men en häktning på sannolika skäl så pass tidigt i utredningen innebär troligen en fällande dom. Det har statistiken och Leif G W Persson lärt mig.

Aftonbladet har uppgifter om ett styckmord. Huvudet ska ha varit avskilt från kroppen när polisen kompå plats. Förmodligen är tidningens uppgifter korrekta för kvällspressen ligger alltid ett steg före morgonpressen. Orsaken är att kvällstidningarna betalar rundliga tipspengar och någon i polishuset får en kassaförstärkning lagom till pingst. När förundersökningen är klar och åtalet väckt vet vi svaret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"

De okända miljardärerna på slätten

Ett smörgåsbord av fotbollsspelare