Fortsätt till huvudinnehåll

Magputteradvokaten Harry IIIHar ni orkat hänga med i farsen om bröst- och magputters vara eller icke vara? Om jag fattat rätt ska ett förbud införas 2016. Det gillar inte Carl Petersson och åtta andra tourspelare som vänt sig till advokaten Harry L. Manion III, delägare och medgrundare av Bostonbyrån Cooley Manion Jones LLP.

Smaka på namnet, Harry L Manion III. Det låter som ur en thriller av John Grisham. Det luktar kotlettfrilla, randig skjorta med enfärgad krage och boaserade kontorsväggar. Han har redan framträtt i Golf Channel och fyllt rutan med juridiskt mumbo-jumbo. ”Vi hoppas på det bästa, men förbereder oss på det värsta”. Helgardering med andra ord.

Om nu spelarna har sådana fördelar av en förankring i bröst eller mage, varför är det inte fler som använder sig av redskapen? Av 64 spelare i Master använde sex sådana putters. Tio procent alltså.
En sak är säker. Oavsett resultatet av advokatens inhopp lär Carl och hans polare få lägga en avsevärd slant till Harry. Men de har väl råd.

Borde inte idrotten få sköta sig utan inblandning av civilsamhällets regler? Det kan man kanske tycka men som svensk får man ligga lågt på den punkten. Glöm inte att Sverige tog hjälp av en distriktsdomstol i Wien 1987 för att gå vidare till slutspelet i hockey-VM. Det slutade som bekant med att Tre Kronor blev världsmästare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Jag gnagde på grisen i en timme

Utopia i Mantorp