Fortsätt till huvudinnehåll

Ge förslaget en chansTål vår lilla stad stora förändringar? Frågan kommer osökt när Mjölby kommun presenterar en utredning för Kungsvägens framtid. På sikt kan Kungsvägen stängas av för biltrafik mellan korsningarna med Skänningevägen och Magasinsgatan till fromma för cyklister och fotgängare. Den som besökte lördagens loppmarknad kunde få en försmak av hur det kan se ut i framtiden.

Bra eller dåligt? Jag vet inte, men ge förslaget en chans. Köpmännen som berörs kommer säkert att protestera men det gör Mjölbys köpmän alltid, det tycks vara en ryggmärgsreflex. Deras perspektiv höjer sig sällan över den egna kassalådan. För 40 år sedan när riksettan drogs förbi Mjölby klagade stans handlare över uteblivna kunder. Tänk dig hur det skulle se ut idag om E 4ans trafikanter skulle klämma sig igenom Mjölby. Jätteförstoppning. Den lokala trafiken överstiger idag den totala trafikvolym, inklusive genomfartstrafiken, som fanns på den tiden. Så mycket har bilismen utvecklats.

Det finns inga lätta och självklara trafiklösningar i Mjölbys centrala delar med en å och en järnväg som skär av stans östra och västra delar. Om Kungsvägen stängs av måste åtgärder till så att Burensköldsvägen kan ta emot mer trafik. Burensköldsbron är en flaskhals redan idag. Det har talats om ytterligare en rondell i korsningen Burensköldsvägen-Smålandsvägen.

Ska bli intressant att se vilka reaktioner förslaget väcker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Väderstads tränare har aldrig sett damfotboll"

De okända miljardärerna på slätten

Ett smörgåsbord av fotbollsspelare